Anda Berbakat Menjadi Detektif?

Detective ConanBagi anda para penggemar kisah detektif, tentunya sudah tidak asing dengan cerita detektif, to? Halah, ngomong opo to iki? Jika anda mencari cerita yang sengaja dirancang untuk menantang kemampuan anda dalam menyelesaikan kisah kriminal, maka link berikut ini khusus untuk anda.

http://www.mysterynet.com <- langsung ke TKP, gan..

Ada 2 menu yang paling menarik menurut saya, yaitu :

  1. Online mysteries to solve -> http://www.mysterynet.com/solveit/
  2. Suspense short stories with a twist -> http://www.mysterynet.com/twist/

Untunglah cerita2 di sini pake Bahasa Inggris, nggak pake Bahasa Planet yang hurufnya amburadul kayak link kemarin. Jadi anda tidak perlu khawatir. Buat anda-anda yang pingin mengasah kemampuan bahasa inggris atau kemampuan detektif, boleh langsung dicoba.

Kelemahan

Situs ini lumayan lambat apdetnya, kira2 sebulan sekali, atau kadang lebih. Cerita yang ditampilkan juga mengulang yang sudah pernah ditampilkan. Misalnya, solve-it edisi sekarang mengulang cerita yang pernah ditampilkan pada November 1997. Padahal dulu (tahun 2000-an) paling tidak 2 minggu sekali apdet, dengan cerita2 baru. Mungkin karena keterbatasan dana, jadinya agak kembang kempis perkembangannya.

Tidak perlu berpanjang-panjang kata lagi. Silakan baca.

“The Green Bay Backpackers” by Hy Conrad

Myrna Towers drove up just in time to see the two intruders leaving the cabin and hiking up into the woods that bordered onto Green Bay State Park.

“I only saw them from a distance,” the caretaker reported to the park ranger. “I couldn’t even see if they were men or women. They had on these huge backpacks. One of them had a tent roll. When I got inside, I saw the cabin had been trashed. They’d obviously broken in and had been living there. There was food gone, furniture broken. You have to catch them or it’s my job.”

The ranger didn’t relish the task. It had been a dry and warm week, until noon today when a cold rain came in from the north. Perhaps he’d be lucky and find these trespassing vandals right away. He didn’t. It was early evening before he found any campers in the park who fit the rough description.

“Sorry we can’t help you,” Doug Mayer replied to the ranger’s inquiries. He and his brother were camping in a tent by a trout stream. “We hiked in two days ago. All day today we’ve been fishing. Didn’t see anyone. We got back just a little while ago.”

“You fished in the rain?” the ranger asked as he gazed at the two small trout frying in a pan. The Mayer brothers invited him to join them for dinner but he refused.

A second pair of campers, a married couple, also fit the description. The ranger joined them inside their tent, sitting on a knapsack in order to avoid the wet ground. “We set up camp last night,” Abe Wasserman informed him. “This morning, Maybelle and I went hiking. When it started raining, we found a cave and holed up there for a few hours. We didn’t see another human all day.”

An hour later, the ranger found a pair of female campers in an R.V. They were in a section of the park off-limits to vehicles. “I know we shouldn’t be here,” Georgina Twimble said. “But we’re not hurting anyone. A friend in Chicago lent me this R.V. That’s why the registration’s not in my name. If you want to call Chicago and check…”

“I don’t need to call anyone,” the ranger replied. “I already know who’s lying.”

Who is lying?

- Doug Mayer
- Abe Wasserman
- Georgina Twimble
- Not Sure

About these ads

23 gagasan untuk “Anda Berbakat Menjadi Detektif?

  1. Pertamax : saya tidak punya bakat jadi detektif mas.
    Keduwax : Kalau bahasanya planet, ndadak sowan ke translate gugel ya.
    Ketigax : nanti usai pk. 00 lewat sedikit, silakan kunjungi blogku, ada humor sangat menarik mas.
    Keempax : Tapi aku perlu nyoba nih linknya.
    Kelimax : Suwun linknya, tak tunggu mas mengko. :lol:

  2. Wah saya perlu bantuan google nih untuk membacanya. Maklum gak begitu lancar bahasa asing. Thanks gan atas linknya dan salam sukses slalu.

  3. Mungkin yang berbohong adalah Doug mayer karena dia Berkata dia Mendaki dalam 2 hari lalu dan kami seharian ini hanya memancing Ikan Trout ikan Trout adalah Ikan yang Berkehidupan di Kawasan sungai sungai di gunung dan tidak tercemar Dan Pas hari itu Hujan Ikan Trout tidak Mungkin Berada di Air yang tercemar(Maksudnya Air Hujan).Itulah yang Muncul Dibenaku

    • Menurut saya Wasserman yg mencurigakan.
      Hujan baru turun tengah hari. kalau dia beneran pasang tenda semalam sebelumnya, aneh kalau tendanya basah.
      si Mayer mungkin dapat hasil mancingnya saat pagi, sebelum hujan turun.

  4. Mas kalau bisa ada yang bahasa indonesia tidak soal pembaca banyak dari indonesia dan belum tentu bisa bahasa inggris, ….. Terimakasih:)

  5. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost
    a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% sure.

    Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos

  6. Hello would you mind stating which blog platform you’re working with?
    I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

    The reason I ask is because your design and style seems different then
    most blogs and I’m looking for something completely unique.
    P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s